Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn

Het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn is het eerste specialistische behandelcentrum in de regio waar mensen met diverse vormen van hoofdpijn behandeld kunnen worden. 

Het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn is gevestigd in gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1 in Hoofddorp.

 

 

SGH-hoofdpijn_digitale_nieuwsbrief

Voor wie

Zowel volwassenen als kinderen met hoofdpijn die zijn verwezen door de huisarts of specialist kunnen zich bij het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn Haarlemmermeer aanmelden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om zich voor onderzoek en behandeling van hoofdpijn aan te melden via de directe toegankelijkheid fysiotherapie.

Werkwijze


Binnen de neurologie is hoofdpijn een van de meest voorkomende aandoeningen. De huisarts wordt regelmatig geconsulteerd voor hoofdpijnklachten. Ook de fysiotherapeut en de manueel therapeut worden regelmatig geraadpleegd voor hoofdpijnklachten.
Bij het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn Haarlemmermeer krijgt u eerst een  uitgebreide intake. De manueel therapeut stelt daarna een behandelplan op, waarbij herstel van de beweeglijkheid en spierkracht van de nek op de voorgrond staat. De behandeling vindt plaats op basis van een wetenschappelijk onderbouwd behandelprotocol.  
Mocht de hoofdpijn niet voor paramedische behandeling in aanmerking komen dan zal u  worden terugverwezen naar de verwijzend huisarts of specialist.

Meer informatie

Fysiotherapie gezondheidscentra Haarlemmermeer, tel.: (023) 554 06 10

fysiotherapie@gchaarlemmermeer.nl t.a.v René Castien

Informatie over hoofdpijn


Hoofdpijn is een zeer veel voorkomende klacht. Twintig procent van alle Nederlanders heeft minstens één keer in de week hoofdpijn. De oorzaak van hoofdpijn is vaak onduidelijk, gelukkig is deze zelden ernstig. Spierspanning in de nek, medicatie of slecht slapen kunnen invloed op de hoofdpijn hebben.