Start nieuwe groep Mindfulness

Wilt u leren bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties? Dan is Mindfulness training misschien iets voor u. In mei 2018 start in gezondheidscentrum Floriande weer een nieuwe groep Mindfulness training.   

mindfulness_nieuwsbericht


Mindfulness training is een aandachttraining die je terugbrengt in het hier en nu. Door bewust je aandacht naar je houding, beweging en adem te brengen, vanuit een niet-oordelende houding, leer je minder te piekeren over het verleden of te verzanden in de toekomst. Je laat je minder meeslepen door lastige emoties en impulsen. Je leert om ook goed voor jezelf te zorgen. Mede hierdoor kun je  lekkerder slapen en met minder stress in het leven staan.

Sinds 2015 geeft psycho-somatisch fysiotherapeut Aniet Meijburg Mindfulness trainingen in gezondheidscentrum Floriande. Aniet: “Ik begeleid de groepen Mindfulness training sinds de start in oktober 2015 met veel plezier. Elke groep (met maximaal 8 deelnemers) heeft een andere samenstelling en daarmee ook een andere dynamiek. Dat maakt het begeleiden leuk en vernieuwend.” De training bestaat uit 8 groepslessen op donderdagavond. Dan worden onder leiding van Aniet gezamenlijk oefeningen gedaan. “Maar daarnaast kunnen de deelnemers via een website thuis zelf aan de gang.”

Zijn de lessen in de loop van de afgelopen twee jaar veranderd? Aniet: “Ja, het is een continu proces. Van de feedback en evaluatie aan het einde van een training neem ik adviezen voor de volgende groepen mee. Zo heb ik op veler verzoek een werkboek gemaakt, wat de deelnemers aan het begin van de training krijgen. En ook wordt er nu een kopje thee geserveerd, om de sfeer te veraangenamen.”

Zijn 8 lessen voldoende om de basis van de Mindfulness onder de knie te krijgen?

“Mindfulness is ook een manier van leven, een bewustwording van een andere manier om  in het leven te staan. Dat kun je blijven toepassen. Sommige groepen hadden behoefte aan een vervolg en wilden na de training nog een terugkomavond. Een andere groep heeft een  groepsapp aangemaakt om contact met elkaar te houden en elkaar te stimuleren om door te gaan.”

Op de website hebben een aantal deelnemers een stukje geschreven over hun ervaring. Leuk om te lezen!

Wanneer begint de volgende groep? “Op 11 januari 2018 zal er weer een groep starten. De laatste les van deze groep is op 8 maart 2018. De groep is nog niet vol, dus als het u iets lijkt: meldt u aan bij de fysiotherapie (fysio@gchaarlemmermeer.nl).

De kosten voor de Mindfulness training bedragen € 240.