Huisartsenpraktijk

In gezondheidscentrum Floriande werken zes huisartsen, waarvan twee huisartsen een praktijk delen.

Floriande-huisartsen

 

De centrumassistentes zijn het eerste aanspreekpunt voor de cliënten.Zij maken afspraken, geven adviezen en doen in opdracht van een huisarts een aantal verrichtingen zoals uitstrijkjes maken, wratten aanstippen, bloeddruk controle, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en het geven van injecties.

In de huisartsenpraktijk zijn praktijkondersteuners werkzaam, zowel voor de lichamelijke (somatische) zorg, als voor de geestelijke zorg.

De praktijkondersteuner somatiek voert in opdracht van, en in samenwerking met, de huisarts zelfstandig werkzaamheden uit. De meeste tijd wordt besteed aan de begeleiding van mensen met een chronische ziekte zoals hart- en vaatziekten, diabetes of COPD. Daarnaast bieden zij begeleiding bij het stoppen met roken, hulp voor kinderen met bedplassen, doen zij allergietesten en helpen zij bij het aanvragen van hulpmiddelen.

De praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheidszorg) begeleiden op verwijzing van de huisarts mensen met psychische problemen. Zij adviseren de huisarts over de beste behandeling voor mensen met psychische problemen en kunnen helpen bij een verwijzing naar een andere instelling voor hulp bij psychische problemen.

De huisartsen, centrumassistentes en praktijkondersteuners werken in één team met de fysiotherapeuten en de apotheek van het gezondheidscentrum. Ook met de zorgverleners die spreekuur houden in het gezondheidscentrum, zoals de podotherapeut, logopediste en diëtiste vindt regelmatig overleg plaats.

Actueel

Certificering

De huisartsen van het gezondheidscentrum zijn gecertificeerd volgens ISO NEN 15224. Dat betekent dat er in de huisartsenpraktijk systematisch en continu wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Dit met aandacht voor organisatie, praktijkvoering, medisch handelen en het oordeel van de patiënt.  

  

Contactinformatie en route

Praktijknummer

Maandag tm vrijdag: 8.00 - 17.00 u

023 - 554 06 00
Spoednummer

Maandag tm vrijdag: 8.00 - 17.00 u

023 - 561 82 01
Faxnummer
023 - 554 06 01
Huisartsenpost

Voor spoedgevallen ‘s avonds of in het weekend.

Meer informatie 

023 - 224 23 22
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 u.

Adres

Waddenweg 1, 2134 XL Hoofddorp

Digitale zorgdiensten

 

Hieronder vindt u de online zorgdiensten van de huisartsen, fysiotherapie en apotheken.