Huisartsenpraktijk

In gezondheidscentrum Overbos werken zeven huisartsen, waarvan twee huisartsen een praktijk delen.

Overbos-huisartsen2

 

De centrumassistentes zijn het eerste aanspreekpunt voor de cliënten.Zij maken afspraken, geven adviezen en doen in opdracht van een huisarts een aantal verrichtingen zoals uitstrijkjes maken, wratten aanstippen, bloeddruk controle, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en het geven van injecties.  

In de huisartsen praktijk zijn praktijkondersteuners werkzaam. In opdracht van en in samenwerking met de huisarts voeren zij zelfstandig werkzaamheden uit. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar de begeleiding van mensen met een chronische ziekte zoals hart- en vaatziekten, diabetes of COPD. Daarnaast bieden zij begeleiding bij het stoppen met roken, bezoeken ouderen en helpen zij bij het aanvragen van hulpmiddelen. 

De praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheidszorg) begeleiden op verwijzing van de huisarts mensen met psychische problemen.

De huisartsen, centrumassistentes en praktijkondersteuners werken in één team met de fysiotherapeuten van het gezondheidscentrum. Ook met de zorgverleners die spreekuur houden in het gezondheidscentrum, zoals de podotherapeut, maatschappelijk werkende en diëtiste wordt nauw samengewerkt.

Actueel

Certificering

De huisartsen van het gezondheidscentrum zijn sinds juni 2015 gecertificeerd volgens ISO NEN 15224. Dat betekent het dat er in de huisartsenpraktijk systematisch en continue wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Dit met aandacht voor organisatie, praktijkvoering, medisch handelen en het oordeel van de patiënt.

 

 

Contactinformatie en route

Praktijknummer

Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 u.

023 - 563 13 03
Spoednummer

Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 u.

023 - 563 13 03 toets 1
Faxnummer
023 - 562 70 11
Huisartsenpost

Voor spoedgevallen 's avonds of in het weekend. 

Meer informatie

023 - 224 23 22
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 u.

Adres

Muiderbos 212, 2134 SZ Hoofddorp

Digitale zorgdiensten

 

Hieronder vindt u de online zorgdiensten van de huisartsen, fysiotherapie en apotheken.