Deze trainingen en cursussen vallen niet onder verzekerde zorg. Bij tarieven en vergoedingen vindt u een overzicht van de kosten. In uw aanvullende verzekering is mogelijk een vergoeding opgenomen voor trainingen en cursussen. Kijkt u dat zelf na in uw polis.

SGH-fysio3

 

De fysiotherapie biedt de volgende trainingen en cursussen aan.

 

Fysiofitheidscan

Bewegen is gezond. Maar hoeveel of hoe weinig beweging is gezond voor u? En hoe fit bent u nu? Door middel van de Fysiofitheidscan kan de fysiotherapeut dit beoordelen en u een persoonlijk beweegadvies geven.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw coördinatie.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Dit meer gaan bewegen is onder andere mogelijk bij FysioFit. FysioFitheidScan

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

  • Michael Kappers

> Terug naar boven


FysioFit 

FysioFit is bedoeld voor iedereen die onder deskundige begeleiding wil bewegen/sporten. Dit kan zijn als aansluiting op de fysiotherapeutische behandeling of om terug te keren naar zelfstandig sporten.

Bij FysioFit kan u onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen in de oefenzaal van de fysiotherapie. Er wordt getraind in een groep van max. 6 personen. Op basis van een conditie- en krachttest wordt er, in combinatie met uw persoonlijke doelen, een individueel oefenprogramma opgesteld.

Tijden en plaats 
Dinsdag      van 17.30 uur - 18.30 uur in de oefenzaal van gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1
Donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur in de oefenzaal van gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1

Maandag en woensdag van 17.00 uur tot 18.00 uur in de oefenzaal van gezondheidscentrum Overbos, Muiderbos 212
DInsdag van 16.30 uur tot 18.30 uur in de oefenzaal van gezondheidscentrum Overbos, Muiderbos 212 

Er wordt gewerkt met een 10 lessenkaart. Deze kaart is 13 weken geldig.

> Terug naar boven


Fit op de been blijven,  een trainingsprogramma voor ouderen met een verhoogd risico op vallen.

Waarom?

Vallen en struikelen komt veel voor bij ouderen. In Nederland valt iedere 6 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is.

Training van het evenwicht én het verbeteren van de spierkracht in de benen is uiterst zinvol om vallen te voorkomen. Hierdoor vermindert ook de angst voor het vallen en daardoor de kans om iets te breken.

Wat houdt het programma in?

Het trainingsprogramma bestaat uit 5 lessen van 1 uur, gedurende 5 weken.Tijdens de cursus zal er aandacht zijn voor lenigheid, kracht, coördinatie en balans. In de laatste les wordt er een hindernisparcours afgelegd.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor zowel mensen die willen voorkomen dat ze zullen gaan vallen, als voor mensen die al eens gevallen zijn. ‘Fit op de been blijven’ is geschikt voor alle ouderen die in groepsverband willen werken aan het verbeteren van het houdings-, bewegings- en evenwichtsgevoel.

Door wie?

De docenten van de cursus zijn Betty van Maris en/of Lenka Kerstens. Zij hebben een opleiding gevolgd om deze cursus te kunnen geven.

Kosten

Kijk op de tarievenpagina.

Interesse?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de assistentes van de fysiotherapie (023-5540610 of fysio@gchaarlemmermeer.nl).

Aanmelden

Aanmelden voor ‘Fit op de been blijven’ kan via de assistente van de fysiotherapie via 023-5540610 (maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 15.00 uur en vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur).    

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

  • Betty van Maris
  • Lenka Kerstens


> Terug naar boven


70+ en fit

Bent u de 70 gepasseerd en voelt u zich niet (meer) thuis in een sportschool? Misschien is 70+ en fit iets voor u: één uur per week met leeftijdsgenoten oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut. U kunt trainen met de verschillende apparaten in de oefenzaal, zowel kracht als conditie. Er wordt gezamenlijk een warming up en cooling down gedaan.

70 + en fit is voor iedereen van 70 jaar en ouder die graag fit wil blijven onder goede begeleiding. Zodat het sporten niet alleen leuk is maar ook verantwoord.

70+ en fit wordt gegeven in gezondheidscentrum Drie Meren, Hankstraat 1 en in gezondheidscentrum Overbos, Muiderbos 212. Meer informatie over de tijden kunt u krijgen bij de assistentes van de fysiotherapie. 

Er wordt gewerkt met een 10 lessenkaart. Deze kaart is 13 weken geldig.

> Terug naar boven

 


 

Mindfulness training

Wil je weer lekker slapen of met minder stress in het leven staan? 
Kom dan Mindfulness ervaren.   

Velen van ons herkennen het wel; jakkeren, haasten, alles op de automatische piloot. Stress, onrust en slecht slapen liggen op de loer.

Mindfulness brengt je terug in het hier en nu.

Door bewust je aandacht naar je houding, beweging en adem te brengen, vanuit een niet-oordelende houding, leer je minder te piekeren over het verleden of te verzanden in de toekomst.
Je laat je minder meeslepen door lastige emoties en impulsen.
Je leert om ook goed voor jezelf te zorgen.
Ook al heb je geen klachten dan kun je toch de positieve effecten ervaren van een verhoogd concentratieniveau, rust en een algemeen gevoel van welzijn.
Het dagelijks zelf thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de training.

Heb je interesse?

Meld je dan nu aan voor de Mindfulness training.

Waar en wanneer?

Plaats: gezondheidscentrum Floriande, Waddenweg 1, 2134 XL Hoofddorp

Tijd: donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur

Start volgende groep: 18 april 2019

Cursusdata: 18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei, 6 juni en 13 juni

Aantal bijeenkomsten: 8

Max. aantal deelnemers: 8  

Wat zijn de kosten?

Kijk op de tarievenpagina.

Aanmelden

Telefonisch bij de assistente fysiotherapie: 023-554 06 10
Per e-mail: fysio@gchaarlemmermeer.nl

Trainer  

Aniet Meijburg, psychosomatisch fysiotherapeut. 
Zij heeft naast een jarenlange ervaring als algemeen fysiotherapeut de opleiding psychosomatische fysiotherapie gevolgd  en is geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP). In 2015 heeft zij de opleiding tot Mindfulness trainer afgerond. Sinds 2002 werkt ze in gezondheidscentrum Floriande.

     

Ervaringen van deelnemers 

Maart 2018.
'De cursus mindfulness werd op een fijne manier gegeven, Aniet is een rustig persoon met een prettige stem om tijdens de oefeningen naar te luisteren. Ik voelde vertrouwen in de groep waardoor het makkelijk was om mij op mijn gemak te voelen. Door het doen van de oefeningen voelde ik me rustiger en werd het makkelijker om mijn gedachten te ordenen. De oefeningen moet ik wel blijven doen voor een goed resultaat.' 
 
Vrouw, 40 jaar

 

 

  


 

 Terug naar boven