Een podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten en klachten die voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon.

SGH-podo2
 
In de gezondheidscentra Overbos, Drie Meren en Floriande werken podotherapeuten dhr. T. van Dun en dhr. M. Kamphuis. U kunt bij hen terecht voor voetklachten die zijn ontstaan door stands- en/of vormafwijkingen van de voet, teenafwijkingen, nagelproblemen, huidproblemen (eelt/likdoorns/wratten), reuma, diabetes, overbelastingsklachten en problemen met schoeisel.
 
Een podotherapeut is een erkend paramedicus met een wettelijk beschermde titel. 
Zowel dhr. van Dun en dhr. Kamphuis werken voor Voetencentrum Wender. Bij Voetencentrum Wender wordt gewerkt met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van meetsystemen voor de voet, zoals een 3D scan en drukmeting. Op deze manier lukt het om een nauwkeurig totaalbeeld van uw voet te krijgen en op maat gemaakte podotherapeutische zolen te vervaardigen die bij u passen.

De samenwerking met huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten in de gezondheidscentra is erg belangrijk. Er zijn bijv. afspraken gemaakt over de behandeling van de diabetische voet. 
Daarnaast blijft de samenwerking met pedicures en orthopedisch schoenmakers van belang. Dankzij deze brede kijk en aanpak krijgt elke patiënt een persoonlijk behandelplan gericht op uw voetproblemen. 
 
Podotherapeutische behandeling is ook mogelijk zonder verwijzing van uw arts. De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit het aanvullend pakket. Dit heeft geen gevolgen voor uw eigen risico. 
 
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.podotherapeut.nl of mail naar info@podotherapeut.nl
 

Contact
Voetencentrum Wender
Telefoonnummer: 088 – 454 77 00